Energiapolitiikka.esitys -hankkeen ensimmäinen Energiapeli peli pelataan Esitystaiteen keskuksella Helsingin Suvilahdessa su 11.9. klo 16-19.  Pelit ovat avoimia yleisölle. Tarjolla on pientä purtavaa ja virvokkeita. Kaikki energiapolitiikasta ja uusista ratkaisuista kiinnostuneet Tervetuloa!

Energiapolitiikka.esitys tutkii ja etsii vaihtoehtoja uusiutuvan lähi- ja pienenergian tuottamiseksi fiktiivisessä lähitulevaisuudessa. Projektin tarkoitus on löytää vastauksia niihin haasteisiin, joita ilmastonmuutos, fossiilisista polttoaineista luopuminen sekä työelämän ja yhteiskunnan muutokset aiheuttavat yksilölle. Energiapolitiikka.esityksen ensimmäinen vaihe muodostuu ongelmanratkaisupeleistä, jotka pelataan syksyn 2016 ja talven 2017 aikana. Energiapeleissä näihin kysymyksiin etsitään vastauksia yhdessä asiantuntijoiden ja yleisön kanssa.

Energiapelit pelataan palstan pienoismallin äärellä. Pelissä ”Pelaajat” eli asiantuntijat ratkovat yhdessä yleisön kanssa niitä ongelmia, joita  päähenkilö eli ”Kansalainen” kohtaa palstan perustamisessa ja ylläpitämisessä. Ensimmäisen pelin aiheena on palstan viljelyyn palauttaminen ja palstan energian tuotantoteknologia. Energiapelit dokumentoidaan ja pelin tulokset esitellään energiapolitiikka.esitys.fi -verkkosivustolla pelin jälkeen.

Lisätietoja hankkeen tuottaja Eeva Kemppi / 044 725 77 00 / info (at) esitys.fi