Energiapolitiikka.esitys

PolicyOnEnergy.Performance

1. Energiapeli

Energiapolitiikka.esityksen ensimmäisessä vaiheeessa pelattiin ongelmanratkaisupelejä, joiden tarkoitus on löytää vastauksia haasteisiin, joita ilmastonmuutos, fossiilisista polttoaineista luopuminen sekä työelämän ja yhteiskunnan muutokset aiheuttavat yksilölle. Energiapeleissä kysymyksiin etsittiin vastauksia yhdessä asiantuntijoiden ja yleisön kanssa. Pelissä ”Pelaajat” eli asiantuntijat ratkovat yhdessä yleisön kanssa niitä ongelmia, joita  päähenkilö eli ”Kansalainen” kohtaa palstan perustamisessa ja ylläpitämisessä. Energiapeli on yleisölle avoin ja myös yleisöä saa osallistua peliin.

  1. ENERGIAPELI (Peli#1 – käsikirjoitus)

Ensimmäisen 11.9.2016 järjestetyn pelin aiheena oli palstan viljelyyn palauttaminen ja palstan energian tuotantoteknologia. Tässä katsottavissa puolen tunnin kooste pelin kulusta.

Ensimmäisen pelin asiantuntijat: 

1) Viljelyyn palauttaminen ja ruuantuotanto

Hanna Mäkinen, joka työskentelee tutkijana ruokajärjestelmien kestävyyden ja resilienssin parissa, niin paikallisella kuin globaalilla tasolla. Ruoka- ja ravitsemusturva sekä tuloturva ovat myös hänen tutkimuksen kohteita. Hän viimeistelee väitöskirjaa ilmastoresilienssistä.

Jan Liesaho, joka on Helsingin ainoa vihannesten ammattiviljelijä.

2) Uusiutuvan energian tuotantoteknologia

Sampsa Hario, joka on toiminut yhteisöllisen tuulivoimayhtiö Lumituulen toimitusjohtajana 9 vuotta ja on Suomen tuulivoimayhdistyksen hallituksen jäsen.

Pentti Itkonen, joka on uusiutuvan energian lähettiläs, joka edistää työkseen tuulivoimaa Suomessa. Lisäksi hän toimii kestävän energian hankkeita rahoittavan Joukon Voiman neuvonantajana.

Markku Tahkokorpi on uusiutuvan energian, erityisesti aurinkoenergian asiantuntija. Hän työskenteli pitkään tutkijana Nokia Research Centerissä ja toimii nykyään Utuapu Oy:ssa, joka on edistänyt aurinkoenergia-alaa Suomessa vuodesta 2013. Tahkokorpi on toimittanut kirjan Aurinko energia suomessa (Into kustannus, 2016).


ENERGIAPELIN TULOKSET

1. Energiapelin tulokset

PELAAJIEN RAPORTIT PELISTÄ

Raportti: Jan Liesaho

Raportti: Markku Tahkokorpi

Raportti: Sampsa Hario

 

 

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: