Energiapolitiikka.esitys

PolicyOnEnergy.Performance

2. Energiapeli

Kuva: Reija Hirvikoski

Energiapolitiikka.esityksen ensimmäisessä vaiheeessa pelattiin ongelmanratkaisupelejä, joiden tarkoitus on löytää vastauksia haasteisiin, joita ilmastonmuutos, fossiilisista polttoaineista luopuminen sekä työelämän ja yhteiskunnan muutokset aiheuttavat yksilölle. Energiapeleissä kysymyksiin etsittiin vastauksia yhdessä asiantuntijoiden ja yleisön kanssa. Pelissä ”Pelaajat” eli asiantuntijat ratkovat yhdessä yleisön kanssa niitä ongelmia, joita  päähenkilö eli ”Kansalainen” kohtaa palstan perustamisessa ja ylläpitämisessä. Energiapeli on yleisölle avoin ja myös yleisöä saa osallistua peliin.

2. ENERGIAPELI 

Toinen energiapeli pelattiin 25.9.2016. Pelin aiheena oli rahoitus ja palstaa koskeva lainsäädäntö. Tässä katsottavissa tunnin kooste Energiapelin kulusta.

Toisen pelin asiantuntijat: 

1) Rahoitus

Patrick Nyberg vastaa Vauraus Suomen Helsingin alueen sijoitusmyynnistä.

Jukka Kajan on yhteisörahoitustaho Joukon Voiman toimitusjohtaja ja jonka tavoitteenaan on osallistaa ihmisiä osaksi energiamurrosta.

Hannu Kantola Daske Bankin rahoitus- ja sijoitusasiantuntija.

2) Lainsäädäntö

Teresa Haukkala, VTM, tohtorikoulutettava tekee väitöskirjaa aurinkoenergiasta ja energiatransitiosta Suomessa ja tutkii niitä koskevia toimijoita, politiikkaa ja tulevaisuutta. Hän on  toiminut mm. asiantuntijana Sitran Kestävä talous -foorumissa sekä eduskunnan tulevaisuusvaliokunnassa liittyen valtioneuvoston ilmasto- ja energiapoliittiseen tulevaisuusselontekoon.

Tapio Tuomi, Lähienergialiiton järjestöpäällikön tehtävä on yhdistelmä energia-alan 10-ottelijaa ja kaikkien ajateltavissa olevien asioiden hoitamista ja tekemistä.


TOISEN ENERGIAPELIN TULOKSET

2_pelin_tulokset

PELAAJIEN RAPORTIT PELISTÄ

Raportti: Jukka Kajan

Raportti: Teresa Haukkala

Raportti: Patrick Nyberg

 

 

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: